luni, 22 noiembrie 2010

O NOUA PREMIERA INTERGALACTICA

CIOCANITOAREA WOODREA

Culmea ascensiunii in politica este sa candidezi de unul singur si sa iesi pe locul 2.
Acest lucru nu a fost posibil si ieri cand singura candidata la sefia PD-L Bucuresti a castigat cu unanimitate de voturi fotoliul caldut din Modrogan.

miercuri, 17 noiembrie 2010

E BRIZA !

Nici dracu nu se mai uită la telenovele. Ce „Inimă de ţigan “, când avem „Sufleţel de premier “? Un serial cu de toate: peisage, capete-n gură, şampanie şi caramele, futangeală afectivă, confetti, minute incluse, căcat pe clanţă. Scenariul e făcut la oha: băi, ce-am mai guverna noi de bine, ce-am ţine poporul tot într-o chindie cu lăutari, dacă n-ar fi ăia din opoziţie. Şo pă ei!
Când credeam că se-nchide la şaorma, Executivul a palmat tranşele. Urmează altele. Logic. Martalogii ăia de la FMI au pretenţia să ne fotografiem cu miliardele şi să le dăm înapoi cu dobândă. Lol. Nu şi-au găsit fraierii. Pune Guvernosu banii la mijloc, şi-i împarte la televizor, s-ajungă la toată lumea. Asta nu acu’, că nu-i an electoral. O să înceapă cu pensionarii, că-s mai nervoşi, se plictisex repede. Încă trei la sută la toată lumea! Când a aflat, de şoc, pe tataie l-a luat cu palpitaţii. Şi-a băgat o nitroglicerină sub limbă, de era cât p-aci să sară-n aer, cu bloc cu tot.
Deschizi televizoru’ şi-i vezi, în alai, ca la 23 August: ăla (că-mi scapă numele...) de la Agricultură defilează cu patru kile de zahăr şi cinşpe de făină, Gogu de la IMM-uri are şi el ceva în mână (mic spre nimic, nu se vede la distanţă), Boc flutură triumfător în faţa mulţimii primul metru din autostrada mobilă, Udrea de la Turism e purtată pe braţe, într-o piscină gonflabilă, şi agită deasupra capului un teanc de tichete de vacanţă, să nu se ude. Urmează carul alegoric cu bancheri, încărcat cu dobânzi mai mici. La coadă – muncitorii fruntaşi din uzinele de leasing şi brigadierii de la bursă.
Băi, inconştienţilor, dom’ preşedinte a zis: „E criză! “. Ba nu, a zis „E briză! “: Cât mai adie pe-aici Fondul Monetar, n-avem greţuri. Adică rău de mare, mai precis rău de-mprumutare. La scadenţă, mutăm ţara, ca să nu ne găsească creditorii. O ducem în Australia. Am auzit că-i loc berechet.

E DE PORC ...

marți, 9 noiembrie 2010

IESI AFARA JAVRA ORDINARA !!!

Aproximativ 1000 de simpatizanti ai celor doua vedete tv, Mircea Badea si Victor Ciutacu  au fost alaturi de acestia in demersul lor de a protesta impotriva limitarii libertatii de exprimare.
Cateva imagini aici :

marți, 2 noiembrie 2010

POST COITUM, ANIMAL TRISTE EST (DUPA FUTUT ANIMALUL E TRIST)

    Fâsul moţiunii de cenzură era nu doar explicabil, dar şi uşor de anticipat. Doar marii naivi se puteau lăsa prostiţi de afirmaţiile celor doi lideri ale opoziţiei (Ponta: mai avem nevoie de două voturi; Antonescu: dacă două voturi lipsesc, le-am rezolvat eu venind încoace). Ponta şi Antonescu au reuşit să dizolve credibilitatea opoziţiei. Au încercat să opună minciunii şi nesimţirii actualei puteri, propria minciună şi nesimţire. Şi au pierdut. Nu doar un vot pe moţiune, ci şi credibilitatea.
Ce invocă liderii opoziţiei? Că prezumtivii trădători din PDL nu au mai trădat? Asta era? Pe asta se bizuiau? Strategie tâmpită şi păguboasă, aşa cum s-a şi văzut. Celor din opoziţie le lipseşte capacitatea de negociere. Voturile de care aveau nevoie se puteau obţine cu uşurinţă de la grupul minorităţilor şi de la UDMR. Nu au ştiut să le obţină. Inepţia supremă a fost atinsă de Ponta şi Antonescu atunci când promiteau că vor construi, în cazul adoptării moţiunii, o majoritate constituită din PSD, PC, PNL şi… UDMR. Deşi UDMR explicase răspicat că nu va susţine moţiunea. Cu toate astea Ponta şi Antonescu erau gata să răsplătească UDMR pentru loialitatea faţă de… Boc, cu participarea la o teoretică viitoare guvernare! Sigur, argumentul era dat de aritmetica parlamentară. Principiile devin inutile.
Nu cred că au existat vreodată voturile despre care pomeneau Antonescu şi mai ales Ponta. Nu cred că au existat ocultele înţelegeri invocate cu o prostie deloc surprinzătoare de către Ponta. Iar dacă acele înţelegeri au existat şi nu au fost respectate, Ponta este obligat să le divulge. El are obligaţia de a fi loial faţă de miile de nenorociţi pe care i-a chemat în stradă, pe frig şi ploaie, nu faţă de ipoteticii trădători care s-au răzgândit împotriva preţului. În lipsa unei explicaţii solide, cu nume şi probe, Ponta nu e altceva decât ceea ce se vede: un prostănac mincinos.
Crin Antonescu ar fi putut înţelege mai bine cum funcţionează mecanica parlamentară dacă s-ar fi ostenit să calce pe la Parlament şi cu alte ocazii.
Antonescu şi Ponta sunt, fără îndoială, cei mai slabi lideri pe care i-au avut vreodată PNL şi PSD. Pot articula fraze cu aparenţa coerenţei şi pot impresiona un număr de ornitorinci melancolici. Dar atât. În ce-i priveşte, până ieri, putea funcţiona prezumţia de onestitate. După întâmplările de ieri nu se mai poate vorbi despre aşa ceva.
Despre putere… ce mai e de spus? Am văzut, cu o zi înainte de votarea moţiunii, camioane cu jandarmi trecând spre Bucureşti. Mi-a amintit de decembrie ’89. E greu să mai găseşti cuvinte care să descrie ticăloşia la care a ajuns partidul stat. Acum când pentru cetăţean devine limpede că mecanismele instituţionale de schimbare a puterii nu funcţionează, au rămas cele … neinstituţionale. Şi va fi o iarnă complicată.
Una peste alta, fâsul moţiunii a avut şi rostul ei. Pentru că putoarea pârţului ăsta a acoperit pentru o vreme duhoarea grea, de organism în descompunere, care domneşte peste ţară.