miercuri, 17 noiembrie 2010

E BRIZA !

Nici dracu nu se mai uită la telenovele. Ce „Inimă de ţigan “, când avem „Sufleţel de premier “? Un serial cu de toate: peisage, capete-n gură, şampanie şi caramele, futangeală afectivă, confetti, minute incluse, căcat pe clanţă. Scenariul e făcut la oha: băi, ce-am mai guverna noi de bine, ce-am ţine poporul tot într-o chindie cu lăutari, dacă n-ar fi ăia din opoziţie. Şo pă ei!
Când credeam că se-nchide la şaorma, Executivul a palmat tranşele. Urmează altele. Logic. Martalogii ăia de la FMI au pretenţia să ne fotografiem cu miliardele şi să le dăm înapoi cu dobândă. Lol. Nu şi-au găsit fraierii. Pune Guvernosu banii la mijloc, şi-i împarte la televizor, s-ajungă la toată lumea. Asta nu acu’, că nu-i an electoral. O să înceapă cu pensionarii, că-s mai nervoşi, se plictisex repede. Încă trei la sută la toată lumea! Când a aflat, de şoc, pe tataie l-a luat cu palpitaţii. Şi-a băgat o nitroglicerină sub limbă, de era cât p-aci să sară-n aer, cu bloc cu tot.
Deschizi televizoru’ şi-i vezi, în alai, ca la 23 August: ăla (că-mi scapă numele...) de la Agricultură defilează cu patru kile de zahăr şi cinşpe de făină, Gogu de la IMM-uri are şi el ceva în mână (mic spre nimic, nu se vede la distanţă), Boc flutură triumfător în faţa mulţimii primul metru din autostrada mobilă, Udrea de la Turism e purtată pe braţe, într-o piscină gonflabilă, şi agită deasupra capului un teanc de tichete de vacanţă, să nu se ude. Urmează carul alegoric cu bancheri, încărcat cu dobânzi mai mici. La coadă – muncitorii fruntaşi din uzinele de leasing şi brigadierii de la bursă.
Băi, inconştienţilor, dom’ preşedinte a zis: „E criză! “. Ba nu, a zis „E briză! “: Cât mai adie pe-aici Fondul Monetar, n-avem greţuri. Adică rău de mare, mai precis rău de-mprumutare. La scadenţă, mutăm ţara, ca să nu ne găsească creditorii. O ducem în Australia. Am auzit că-i loc berechet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu